هو

۱۲۱

 

به  نام  خداوند  جان  و  خرد

کزین   برتر اندیشه   بر نگذرد

خداوند  نام   و خداوند   جای

خداوند    روزی   ده  رهنمای

خداوند کیهان و گردون سپهر

فروزنده ماه و   ناهید   و  مهر

 

حسینیه صالح شیراز

سلسله صوفيه دراويش

 نعمت‌اللهي سلطانعليشاهي گنابادي

 

مرحوم آقای حاج محمد صادق صالحی شیرازی سال۱۳۶۳ شمسی  به همراه برادر بزرگترشان مرحوم آقای کربلایی محمد صالحی از حضور حضرت رضاعليشاه طاب ثراه استدعا كردند تا قطعه زمیني جهت ساخت حسینیه فقرای شیراز تقدیم کنند، معظم له نيز ایشان را مورد تفقد قرار داده، قبول نمودند و فردای آن روز حسابی برای حسینیه افتتاح و مبلغ سی هزار تومان مرحمت و دستور واریز آن به حساب حسینیه از طرف حضرتش صادر گردید. مرحوم آقای حاج صالحی ششدانگ یک قطعه باغ غرس شده در یک قطعه زمین به مساحت ۲۵۷۶ متر مربع جهت تأسیس حسینیه به شرح مفصل و مندرج در وقف نامه تقدیم و بر اساس استدعای واقف حضرت مولا معظم بندگان حضرت آقای رضاعلیشاه سلام الله علیه تولیت را تقبل فرمودند. در همان سفر سال ۱۳۶۳ بر اساس استدعا واقف و تعدادی از فقرا حضرت مولای معظم کلنگ حسینیه را به زمین زدند و نام آن را «حسینیه صالح» مقرر فرمودند. در هنگام کلنگ زدن حضرتش فرمودند کلنگ به زمین می‌زنیم اما این کار طول می‌کشد.

مرحوم آقای حاج محمد صادق صالحی پس از انجام اقدامات قانونی در جهت وقف زمین و ثبت آن بعضی با این اقدام مخالفت کردند لذا وی برای ساخت و ساز حسینیه با مشکلات عدیده داخله و بعضی مسائل خارج از منزل روبرو شد و این معضلات سبب گردید که محرمانه اقدام به اخذ مجوزات قانونی از قبیل پروانه ساختمان و غیره نماید.

محرم الحرام سال ۱۳۷۷ شمسی اولین مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت خامس آل عبا (ع) در حسینیه صالح شیراز برگزار و پس از آن مجالس فقری شبهای جمعه و دوشنبه در آنجا منعقد گرديد.[۱]

در مورخه ۳/۱۱/۱۳۷۷ بر حسب امر و اراده مبارك حضرت قطب العارفين مولانا و مقتدنا بندگان حضرت آقاي حاج دكتر نورعلي تابنده مجذوبعليشاه ارواحناله الفداه ماذون محترم جناب آقاي حسينعلي كاشاني بيدختي جهت سر و سامان دادن و تنظيم امور حسينيه و اعمال مديريت هماهنگ و صحيح جهت ادامه كار ساخت و ساز به شيراز آمده و در مورخه ۵/۱۱/۱۳۷۷ هيئت امناء از ميان فقراء پيش كسوت به فقر و درويشي تعيين شد و به شرفعرض حضرت مولاي معظم رسيد، معظم له هيئت را تائيد و اجازه ادامه كار را صادر فرمودند. هيئت امنا در اندك مدتي كليه امور حسينيه را در كمال جديت تنظيم و نمودند. تا اينكه در عيد سعيد غدير سال ۱۳۸۴ شمسي در حاليكه كارهاي ساختماني سالن بالا با وضعيتي بسيار شايسته و مطلوب و مجلل به اتمام رسيد با حضور شيخ بزرگوار جناب آقاي ناصر آقا ملكي مهر علي افتتاح گرديد .

 

قسمت هاي مختلف ساختمان حسينيه و متراژ آن

ساختمان از دو قسمت طبقه زير زمين و طبقه همكف تشكيل مي شود.

۱- طبقه زير زمين

اين طبقه از سالن مردانه، سالن زنانه، كتابخانه، يك اتاق كه فعلا بعنوان مطب پزشك از آن استفاده مي‌شود و بيماران را مجاناَ در حسينه اعم از فقرا و غيرفقرا ويزيت مي‌كنند. راهرو، راه پله و يك اتاق تشكيل كه متراژ هر يك به قرار زير است.

۱- سالن مرانه                              ۸۴/۲۲۱ متر مربع = ۸۰/۱۱ ×  ۸/۱۸

۲- كتابخانه                                   ۶/۴۳    متر مربع = ۱۵/۸ ×  ۳۵/۵

۳- سالن زنانه                               ۹۴/۲۱۸ متر مربع = ۳۰/۱۲ ×  ۸/۱۷

۴- اتاق مطب پزشك                       ۸۸/۱۱   متر مربع = ۲۰/۲×  ۴/۵

۵ - راهرو                                    ۲/۷       متر مربع  = ۴/۵ ×  ۳/۱

۲- طبقه بالا يا همكف

اين طبقه شامل سالن بزرگ، قسمت ورودي و جا كفشي، آبدارخانه، سرويس‌هاي مردانه و زنانه كه متراژ آنها به قرار زير مي‌باشد.

۱- سالن بزرگ                                        ۴/۵۳۶ متر مربع = ۱۸×  ۸۰/۲۹

۲- قسمت جاكفشي و ورودي طبقه همكف           ۸۰/۷۹ متر مربع = ۸۰/۳×  ۲۱

۳- آبدارخانه                                           ۸۶/۴۳ متر مربع = ۹/۱۲×  ۴/۳

۴- سرويس‌هاي مردانه                                ۱۲/۳۷ متر مربع = ۲۰/۳ ×  ۶۰/۱۱

 ۵- سرويس‌هاي زنانه            ۲۹/۳۲ متر مربع = ۳۰/۳ ×  ۸۰/۱ × ۶۶/۳ + ۲۵/۷

جمع كل سرويس‌ها                                   ۴۱/۶۹  متر مربع

 

كتيبه‌ها، آيات و احاديث منقوش بر آنها

۱-    بر كتيبه سر درب بزرگ ورودي از خيابان به حياط حسينيه در سمت راست با كاشي كاري نوشته «قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم» و در سمت چپ نيز با كاشي منقوش است كه «حسين مني و انا من حسين عليه السلام». در وسط كتيبه نوشته شده:

هو

۱۲۱

فادخلوها           «حسينيه صالح»            بسلام آمنين

۲-    بر كتيبه سر در ورودي از حياط به كفش داري و راهرو ورودي منقش است «قال رسول الله: مثل اهل بيتي كمثل سفينة نوح من ركبها نجي و من تخلف عنها غرق».

۳-    بر ديوار روبروي وروديه به راهرو طبقه همكف آيه النصر منقوش مي‌باشد «رب ادخلني مدخل صدق و اخرجني مخرج صدق و اجعل لي من لدنك سلطاناً نصيراً» (سوره بنی اسرائیل، سوره ۱۷ آیه ۸۰).

۴-    در داخل سالن بر جدار محراب «بسم الله الرحمن الرحيم»

و در سمت راست محراب «محمد رسول الله» و در سمت چپ محراب «عليا ولي الله» منقوش است.

۵- بر كتيبه بالاي ديوار محراب آيه مباركه نور (سوره ۲۴) بطور كامل كاشي كاري شده.

۶- بر كتيبه هاي بالاي ديوارهاي سمت راست، چپ و انتهاي سالن زيارت مقدسه عاشورا به طور كامل كاشي شده است.

۷- بر ۱۴ ستون مشخصات ذوات مقدسه چهارده معصوم صلوات اله عليهم اجمعين كاشي كاري گرديده، به اين منوال كه ابتدا نام و لقب مقدس حضرت رسول (ص) تاريخ تولد و وفات نام پدر و مادر و بر همين منوال تا ستون آخر كه مشخصات حضرت قطب دايره امكان حضرت حجة بن الحسن العسكري عجل الله تعالي فرجه الشريف و ارواح العالمين له الفداه منقوش است.

۸- در انتهای سالن بر دیوار شرقی نام مشایخ ائمه اطهار صلوات الله علیهم اجمعین از جناب معروف کرخی تا حضرت قطب العارفین آقای حاج دکتر نورعلی تابنده مجذوبعلیشاه ارواحنا له الفداه منقوش گردیده است.

طرح توسعه

در حال حاضر، يعني پس از ساخت و سازهاي توضيح داده شده، ۱۱۰۰ متر  از زمين حسينيه در امتداد ساختمان فعلي باقيمانده است. هيئت امناء در صدد اخذ مجوز ششصد متر ساختمان به صورت مي‌باشند و طراحي‌های آن به اتمام رسيده به اين نحو که:

۱-    طبقه زير زمين بصورت پاركينگ

۲-     نيم طبقه همكف بعنوان درمانگاه

۳-    طبقه اول همسطح با سالن بزرگ مردانه كه قبلاً متراژ و مشخصات آن ذكر گرديد جهت سالن بزرگ زنانه.

۴-    طبقه دوم كتابخانه، سالن قرائت خانه و مهمانسرا شامل ۵ سويت مجهز یک یا دو اتاقه.

 

در این برهه از زمان که سال ۱۳۸۵ شمسی می‌باشد نظارت و تولیت بر موقوفه حسینیه صالح شیراز با حضرت قطب العارفین سیدنا حضرت آقای حاج دکتر نورعلی تابنده مجذوبعلیشاه ارواحنا فداه می‌باشد.

 



[۱]  مرحوم حاج محمد صادق واقف حسينيه اظهار مي‌كردند كه چند شب قبل از افتتاح حسینیه خواب دیدم عده کثیری از فقرا  در حالی که  جناب آقای ناصر آقاملکی در جلو ایشان هستند سینه زنان و یا اباالفضل گویان وارد حسینیه شدند و من (حاج محمد صادق) جلو درب ورودی ایستاده دو دست را بالا گرفته و دائماً دخیل یا اباالفضل می گفتم و اشک می ریختم.

 

              

صفحه اصلي - سلسله اولياء - كتب عرفاني - پند صالح - تصاوير - بيانيه‌ها - پيوند - جستجو - يادبود - مكاتبه - نقشه سايت - اعلانات

استفاده و كپی برداری از منابع، مطالب، محتوی و شكل این سایت با رعایت امانت و درستی آزاد است.

تصوف ايران ۱۳۸۵

Home - Mystics Order - Mystical Books - Salih's Advice - Pictures - Declarations - Links - Search - Guestbook - Correspondence - Site Map - Announcements

Use of the form and content of this site is free, but subject to honesty.

Sufism.ir 2007